Bildegalleri og småberetninger fra padleturer 2006
Klikk på bildene for forstørrelser.

Tilbake til Startsiden

Tilbake til tursiden

De siste turene er først. Padlelengde hittil i år: 477,94 km
1.oktober 2006
     
10.september 2006
9.september 2006
En larvefangetur.. Håkon og Tom tok seg en tur til Lyngholmen for å finne larvene til svalestjertsommerfuglen. Det ble lite padling, men veldig sosialt og en aldeles koselig tur..

Padlerute 9.september 2006
 
     

15.august 2006
Rekognoseringstur for å finne et utgangspunkt for en Koster-tur. Mange fine plasser her syd for Strømstad, og jeg fant en fin utsettingsplass i Ramnekroken midt mellom N.Öddö og S.Öddö. Padlet en tur blandt virvaret av småøyer. Til dels MEGET grunt vann på innsiden av øyene. Se egen padleberetning her. Total padlelengde 22,8 km.

10.august 2006
En liten tur på formiddagen fra Pulsbukta i Tosekilen, rundt Karlsøya og tilbake. Fellesferien er over, ikke en båt å se. Total padlelengde 14,78 km.
Pulsbukta i Tosekilen
Stranda i Pulsbukta
Padlerute 10.august 2006
Padlerute 10.august 2006
9.august 2006
Padletur fra Tangen og rundt Kråkerøy. Tidevannet var på vei ut, og det var overraskende sterk strøm i Glomma. Fin tur. Se egen padleberetning her. Padlet distanse ble 23,15 km.
4.august 2006
Været var strålende for en ettermiddagstur. Vannet var varmt og behagelig, litt vind fra vest gjorde det deilig å være på vannet i varmen. Som alltid vakte kajakken oppsikt, denne gang var det to stykker som viste mer enn vanlig interesse. La ut fra Fiske båthavn og padlet vestover. Yrende liv på alle strendene, folk koste seg i den flotte sommeren.
Vannet hadde samme konsistens som den gang Håkon og jeg padlet fra Solli. Selv bølgene fra passerende båter var runde og glatte, rare greier...
Yrende liv
Yrende liv på stranda
Padlerute 4.august 2006
Padlerute 4.august 2006
Artig seilbåt
Vildanden
Gullholmen fyr fra vest
Gullholmen fyr sett fra vest
Gullholmen fyr sett fra syd
Gullholmen sett fra syd
Ved Tronvik lå en anderledes seilbåt, "Vildanden". Virkelig en perle fra en annen tid. Håper eierne vet å ta vare på den. Tidevannet var på vei ut, og på nord og vestsiden av Gullholmen var det kraftige strømvirvler samt et virvar bølger fra vest pluss reflekterende bølger fra Gullholmen. Jeg hadde ikke ventet SÅ urolig sjø på en så fin dag, men heldigvis gav det seg straks jeg kom inn på sydsiden av øya.
Fontenen ved kanalen
Regnbuen
Det gjøres klar for konsert i kanalparken
Klargjøring for konsert
Madrugada skal være her
Madrugada skal opptre

Selvfølgelig måtte jeg ha med meg sjarmøretappen tur/retur gjennom kanalen på en slik dag. I kanalparken holdt man på å forberede en stor konsert hvor bl.a. Magrugada skulle opptre. Arrangøren håpet på minst 2000 tilskuere, så der ble det nok livat.

En fin tur, totalt 19,12km padlet.

26.juli 2006
Været var nydelig og innbød til en padle-/snorkletur på Sletterøyene. Jeg ringte Geir, men han var opptatt, så jeg la i vei alene. Satte ut fra Støtvikstranda etter å ha besvart de vanlige spørsmålene om kajakken..

På vei over til Store Sletter fikk jeg se et par i robåt på vei fra Rørvikbukta til Sletter. Jeg ble nesten rørt over å se noen som ikke freste motorisert av gårde, så jeg padlet bortom for å slå av en prat. Det var Rune og Mariannne med hytte i Rørvik som benyttet dagen til å ro til Sletter for å bade og kose seg. Vi pratet om kajakker og bygging og om løst og fast mens vi langsomt forflyttet oss mot Sletter. Det var trivelig å snakke med dem, et hyggelig innslag i en overfart.

Padlerute 26.juli 2006
Padlerute 26.juli 2006
Ikke en sjel!!
Hele stranden for meg selv...
Helt tomt
...og så midt i fellesferien?
Nervøse gakk.gakk'er
Nervøse ender
Jada, kameraet er vanntett
Kameratest
Fiskeyngel var det nok av
Fiskeyngel
Skinkesalat med tilbehør
Lunsj på Søndre Sletter
Kursen ble lagt på yttersiden av øyene, og som alltid var det omtrent ikke båter på den siden. Alle samlet seg på innsiden og imellom øyene, og strendene mot nord og øst var fulle av folk og badegjester. Helt syd på yttersiden av Søndre Sletter er en langgrunn strand, og her fantes det ikke et menneske. Der padlet jeg inn og rigget meg til. Jeg badet, snorklet, lå litt i sola og spiste lunsj i ensom majestet. Det ble noen late timer før jeg dro videre rundt øyene.
Her var det folk
Tett på Midtre Sletter
Campingliv
Camping på Midtre Sletter
Brunsvidd
Brunsvidd på Store Sletter

Da jeg krysset på yttersiden av strendene var det mange interesserte blikk, og kommentarene kom tett. Rene sjarmøretappene, gitt :-)
Avsluttet turen med en runde rundt Eldøya før jeg krysset Kollensundet. I sundet kom det en fin motorseiler full av ungdom bedagelig forbi. Den lagde mindre hekkbølger enn en leketøysbåt.

Totalt ble det padlet 18, 54 kilometer, en passe tur i det flotte været.

Stor, fin motorseiler
Fin motorseiler

Tilbake på Støtvikstranda
Tilbake på Støtvikstranda
21 - 23.juli 2006
En rolig tur på stille, og trange farvann mellom Töckfors og Östen. Se egen padleberetning her. Total padlelengde 48,67 km.
16.juli 2006
Padletur fra Djupeklo forbi Mærrapanna og Hankø rundt og tilbake på en skikkelig blåsedag. Se egen padleberetning her. Total padlelengde ble 22 km.
2. til 4. juli 2006
Padletur rundt Hvalerøyene. Se egen beretning her. Total padlelengde ble 97 km.

1.juli 2006
Bråbestemte meg lørdag ettermiddag for å ta en tur rundt Jeløya. Det blåste litt, men ikke spesiellt avskrekkende da jeg la ut fra Vårlistranda i le av moloen på båthavna. Men vinden økte raskt på mot Alby, og utenfor Stalsberget var det skikkelig grov sambasjø fra alle kanter, faktisk like ille som dengang Håkon og jeg passerte Hälle på vår Kornsjøtur. Padleforholdene bedret seg raskt da jeg var vel igjennom Gullholmsundet, og ved Tronvik var det nesten ikke vind i det hele tatt. Været var nydelig, og det var ganske mange folk ute, til tross for at det var langt på ettermiddagen.

Varmen var litt uvant, men ved å drikke jevnt og trutt sikret jeg at ikke musklene gikk stive som følge av væsketap. Campinglivet var i full gang på Nes, og ved Kølabonn lå det en drøss med båter hvor eierne nøt tilværelsen og sjølivet.

Kveldsmaten ble inntatt på en liten havn nord på Gjøva. Den faste plassen i nord var opptatt av tre båter og minst 15 mennesker, men en kajakkpadler finner alltid en plass å komme inn. Som vanlig ble det en seig motvindspadling ned Mossesundet til Kanalen. Da jeg kom til Vårlistranda satt Håkon og ventet på meg mens Anne samlet stein til hagen. Jeg ble bedt på kaffe og noe å bite i, og det ble en koselig avslutning på padleturen denne kvelden. Total padlelengde ble denne gang ble på 28, 79 km.

Padlerute lørdag 1.juli 2006
Padlerute 1.juli 2006
Utfart på Tronvikstranda
T ronvikstranda
Campingplassen på Nesstranda
Nesstranda
Munkestein, kjent merke for fiskere
Munkestein
Liten og fin havn nord på Gjøva
Havn på Gjøva
Mat må til som vanlig
Mat må til
10.juni 2006
Endelig sol. La ut fra Tangen og padlet mot inngangen til Hvalsund og Vauerkilen. Også i dag var tidevannet på utgående. Det var utrolig lavt vann, så strømmen i sundet gikk raskt, men det gikk greit å komme inn med jevn padling. På vei ut gjennom Grønnet var det så lite vann at jeg måtte stake kajakken fram flere steder. Hadde planer om å besøke Kuvauven og se på båtbuene, men det trakk opp noe ufyselig tåke og regn fra syd, så jeg snudde rett etter Langholmen og padlet nordover mot Seiløy. Svippet innom Fredagshølet, og der lå det ustyrtelig mange STORE båter. Det var i det hele tatt tett trafikk på sjøen, masse gærninger som kjørte som om de hadde stjålet både båt og motor. Padlet inn i kanalen mellom Papperøy og Seiløy. Vannet var så lavt at 30 meter av kanalen lå tørt slik at jeg måtte bære kajakken over. Ved normalvannstand går det fint å padle her. Satte deretter kursen mot Tangen igjen, men nå var det tett trafikk av båter på vei inn, så det var litt av en risikosport å komme seg helskinnet på land. En litt stressende tur som ble på totalt 18,85 km.

Padlerute 10.juni 2006
28.mai 2006
Padletur Vesterøy og Akerøy rundt. Se egen turberetning her. 30,4 km
 

 

4.mai 2006
Håkon ringte onsdag 3.mai og ville padle dagen etter. Værmeldingen lovte fine forhold, 2 sekundmeter vind fra syd-øst og avtagende til stille utover dagen. Jeg hadde MASSE avspasering til gode og ingen møter på blokka, så dermed var saken i boks. Gutta skulle padle.

Klokken 08.30 ble kajakkene lagt på vannet fra Fiske-stranda. Planen var Jeløya rundt, med lunsj på Bile, en liten øy helt nord på Jeløya.
Da vi rundet Stalsberget fikk vi dagens første overraskelse. Det blåste 3 sekundmeter fra nord?? Motvindspadling? Ja, ja, det var jo ikke så mye.. Vi stakk innom "båthavna" på Refsnes. Fylkeskommunen ville fjerne alle de private bodene og "slippene" her, for så å anlegge en båthavn av betong og flytebrygger slik at den verneverdige skogen ikke skulle bli ødelagt. Hørt på maken!!! "Båthavna" på Refsnes har vært slik i nesten 50 år og har blitt fint tilpasset terrenget her. En betonghavn vil ødelegge hele miljøet. Håper fylkeskommunen tar til vettet og at den havna ikke blir noe av..

Det blåste fra nord hele veien mens vi passerte de kjente stedene. Dermed ble det bestemt å heller ta lunsjen på Gjøva. Yttersiden av Bile ble rundet mens måkene holdt et salig leven. Det er en stor hekkeplass her, så de likte ikke at vi kom for nære. Vi padlet yttersiden av Bevøya også når vi først var i gang. På nordenden av Bevøya var det skikkelig skvalpesjø, og akkurat ved det gamle vulkankrateret var det hopp og sprett.

Padleruten 4.mai 2006
Padlerute 4.mai 2006
Alt klart til start.
Klar til start
"Båthavna" på Refsnes
"Båthavna" på Refsnes
Den lille øya Bile
Bile sett fra syd
Skrikemåker
Skrikemåker
Bevøya sett fra Bile
Bevøya sett fra Bile
Nordsiden av Bevøy
Nord på Bevøya
Bevøysundet sett fra øst
Bevøysundet sett fra øst
Håkon på vei mot Gjøva. Øya sees til venstre i bildet.
Håkon mot Gjøva
Kajakkene i land på Gjøva
Flotte kajakker på stranda

Padleruten ble lagt på yttersiden av Gjøva og rundt til en bitteliten strand på syd-vestsiden. Her var det helt stille, og solen varmet utrolig godt. Først tok vi en liten pust i bakken, og så var det mat. Tom hadde med seg "termospølser" som vanlig, noe Håkon ikke likte noe særlig. Er man på kosetur, så skal maten lages. Dermed disket han opp med diverse grillpølser, bacon, brød etc. Så da er lista for fellesturene lagt. Etterpå var det en liten strekk for å la maten synke.

En liten strekk før matlagingen
En liten strekk
Pølser og bacon, nam, nam
Mat må man ha
Kosestund
Kosestund i sola
Det var to døsne padlere som la kursen videre sydover. Så kom dagens andre overraskelse.. Det begynte å blåse fra syd, motvindspadling igjen!! Fortsatt ikke særlig kraftig, men likevel.. Turen videre forbi Kippenes fyr, Kjellandsvik, Rosnestangen, Kanalen og ut i Værla var som så mange ganger før. Dette var årets første tur for Håkon, og han var fornøyd med at kroppen fungerte såpass godt. Tilbake på Fiske-stranda måtte jeg demonstrere at jeg nå har fått taket på å bære kajakken til bilen og legge den på taket alene. Kajakken veier 32 kg, så det er vanskelig å gjøre dette på en elegant måte, men det går greit. Nok en flott tur på en flott dag, atter en vellykket avspasering! Total padlelengde ble 30,02 km, akkurat passe kosetur.
Forberedelse til ferden videre
Klargjøring til videre ferd
Skrikemåker på Kjeholmen i Mossesundet
Skrikemåker på Kjeholmen
Å, hoi..
Vil ikke ha sand med meg
Dette går bra
Ouff...
Så opp på taket. Ikke særlig elegant, men det går
Forsiktig opp på taket
På plass. Nå skal kajakken bare legges pent ned..
På plass
Håkon takker for turen og triller hjem
Takk for turen

22.april 2006
Værmeldingen lød på fint vær, 2 sekundmeter vind fra sydvest tiltagende opp mot 5 sekundmeter fra syd utpå ettermiddagen. Tidligere denne uken pådro jeg meg brist i et ribbein på høyre side, og hver gang jeg lo, harket, hostet, nøs eller trakk pusten litt for dypt, så stakk det som kniver gjennom brystet. Men, - jeg måtte gjøre et forsøk. Planen denne gang var å padle rundt Kollen ved Larkollen og tilbake. Flau motvind ut, passe medvind hjem igjen.

Jeg måtte bære kajakken til stranda pga byggearbeider på Fiske båthavn, og det stakk godt i brystet under bæringen. Da padlingen startet merket jeg ikke så mye til bristen (kanskje fordi jeg stappet inn noe smertestillende før avreisen..).

Flau vind fra syd var ikke noe motstand, så turen gikk lett sydover. Stakk innom Revlingen. Der var det et aldeles yrende fugleliv, kurtisen og reirbyggingen var i full fart, selv skarven lot seg ikke skremme av en enslig padler. I Evjesund lå det noen svære båter, bl.a. 2 stk. 56-fot Princess. Får håpe jeg slipper å møte disse på autopilot i sommer. Nærmere Kollen frisknet vinden litt og var nok oppe i 5 sekundmeter fra syd da jeg rundet gjennom Kollensundet mellom Kollen og Eldøya. Bestemte meg for å ta en matpause i le bak den meget omdiskuterte moloen på Kollen.

Vinden frisknet enda litt, så det varte ikke så lenge før jeg var på vannet igjen. "Medvindsplanen" fungerte bra i dag, nesten litt for bra. Ved Årvollfjorden begynte bølgene å bryte og det ble anledning til å trene på "løse hofter", lave støttetak og surf. Det er alltid litt spennende når bølgene kommer inn rett bakfra, og jeg synes nok det var litt i meste laget til tider. Rett før Fuglevik roet det seg litt, men inne i Værla frisknet det på igjen. Det var ikke på tale å forsøke noen landing på Fiskestranda i brytende bølger, så jeg snek meg inn i le av moloen som ligger mot Sjøbadet. Og her kom turen vondeste krafttak, - å måtte bære kajakken opp fra vannet, gjennom løs sand, opp skråningen og over veien til bilen. Da merket jeg at de små smertestillende ikke virket lengre. Turen ble på 28,36 km, en fin tur.

Padlerute 22.april 2006
Padlerute 22.april 2006
Store og lille Revlingen
Må en tur innom Revlingen
Skarven var ikke så lettskremt i dag.
Skarven slapper av
Revlingen fyr, ikke store greiene..
Revlingen fyr
Skremmende store båter
Evjesund slipp og store båter
Padleturen vendepunkt i sikte
Kollen sett fra nord
Fint i le bak omdiskutert molo
Moloen på Kollen

10.april 2006
Var på jobben, men da det så ut til å bli flott padlevær, tok jeg avspasering fra kl 12.00. Kajakken måtte ordnes, og jeg måtte pakke litt og spise før jeg kunne dra av gårde. Satte ut fra stranda ved Fiske båthavn ca. kl 13.30. Det blåste ca 6 sekundmeter fra nord/nordvest, så jeg valgte å padle gjennom kanalen og nordover mot vinden for å få litt armtrening. Planen var å padle til Gjøva, og så få en lett tur tilbake til Moss med vinden i ryggen.

Det var ikke lett å komme gjennom kanalen i dag. 3 knops motstrøm + 6 sekundmeter vind rett i fleisen gjorde de 550 meterne veeeldig lange. Fulgte mossesia nordover. Ved Mølla stod en maskin og hamret pæler så det ljomet over by og land. Mosseelva gikk stri, og vannet var brunt av jordpartikler i hele Mossesundet. Bølgene var korte og rare, noe som antagelig skyldes alt ferskvannet. Ved Felleskjøpets anlegg på Kambo begynte musklene å protestere litt. Den jevne motvinden og de korte bølgene la et jevnt press på muskulaturen som ble meget merkbart etterhvert. Det var utrolig masse ender og sjøfugl på plass hele veien. Våren er i anmarsj, ingen tvil om det. Da jeg krysset over fra Store Brevik til Gjøva dukket det opp en sel. Den jaktet dovent rundt kajakken på 30-40 meters avstand, men var helt umulig å få tatt et bilde av. Vel i land på Gjøva fikk jeg imidlertid tatt et bilde av selen på langt hold..

Glovarme pølser er god pausemat, og jeg slappet av en stund etter den tunge padlingen. Turen videre ble lagt rundt Gjøva, og på nordenden husket det godt da vinden kom feiende rett inn fra nordvest. Nå skulle jeg bare "surfe" medvinds ned til Moss. MEN , - etter 400 meter var det noen som slo av "vindvifta", det ble omtrent vindstille og vannet flatet seg ut. DET var en strek i regningen, for musklene var stive, og det var plutselig langt til Kanalen og Fiskestranda. Det var bare å ta det med ro, ta mange pauser og ta tiden til hjelp. Duverden hvor glad jeg ble da strømmen i kanalen fortsatt gikk sydover slik at i hvertfall den etappen gikk av seg selv. Var i land på Fiskestranda kl 18.00 etter totalt 20,07 km. En fin tur, men jeg blir nok støl i morgen.

Padleruta 10.april 2006
Padlerute 10.april 2006
Pettersons vedlager
Pettersons vedlager, noen tusen favner
Akkurat passe for en kajakk
Liten kajakkhavn syd på Gjøva
Kajakkhavn syd på Gjøva
Godt beskyttet

Utsikt mot Felleskjøpet på Kambo
Utsikt mot Felleskjøpets anlegg på Kambo

Pølser er alltid godt på tur
Nammenam
Jeg fikk tatt bilde av den
Sel på jakt
Kippenes fyr
Kippenes fyr
Ingen bekk her vanligvis, så våren er i anmarsj
Vårbekk ved Rossnes
 

21.mars 2006
Fantastiskt vær denne dagen. Tok avspasering, reiste ut til Geir i Larkollen for å padle i det flotte farvannet rundt Sletterøyene. Geir hadde et skulderproblem, så vi måtte ha lav åreføring og rolig tempo. La ut fra Hollenderstien, passerte Teibern, rundet Danmarken og krysset over til midtre Sletter. Fortsatte sydover til søndre Sletter, fulgte øya rundt med sola, krysset over til vestsiden av midtre Sletter hvor vi tok en liten pause i snøen. Padlet videre over til vestsiden av vesle Sletter og store Sletter. Rundet inn mot Signes, fortsatte nordover og inn i Rørvikbukta hvor vi kjørte kajakkene opp på isen og inn på land. Total padlestrekning ble 13,64 km, en skikkelig kosetur i det nydelige været.

Det var fint å se de artige formasjonene på Sletterøyene kneise opp av snøen. Det var masse fugler inne på øyene, bl.a. en rekke forskjellige ender og måkefugler. Grågåsa var også på plass, og det må vel være tidlig?

På nordsiden av store Sletter lå en sel og slappet av i vannet, men den forsvant stille ned i dypet da vi nærmet oss.

Alt i alt en herlig dag, vel verdt en avspasering.

Padlerute 21.mars 2006
Padlerute 21.mars 2006
Hei hvor det går
Slik fraktes kajakkene til vannet
på snø...
Stille på Teibern
Ikke mye aktivitet på Teibern
Geir padler mot midtre Sletter
Speilblankt
Utrolig flott på vannet
Makan til herlig dag og flott vær
Store Sletter i bakgrunnen
Store Sletter i bakgrunnen
Stille driv
Utenfor midtre Sletter
Steinformasjoner
Mange fine steinformasjoner
Innenfor Båane
Ved steinformasjonene ved Båane
Flere formasjoner
Flere steinformasjoner
Speilblank sjø
Bedre enn dette blir det ikke
Årefortøyning
Måtte fortøye i åra
Vakkert
Vakkert
Rakk ikke fram
Selvutløseren tok meg...
Grågås i farta
Nervøse grågåser
Så runder vi nordsiden av store Sletter
Vi runder nordsiden av store Sletter
Inn mot landingsplassen i Rørvika
Inn i Rørvikbukta
På isen i Rørvikbukta
På isen i Rørvikbukta
Inn til land
Siste slepet inn på land
Ferdig med turen
"Og alle var enige i at det hadde vært en fin tur.."
18.mars 2006
Var sent på vannet, ikke før 12.30. Flau vind fra syd-øst med "gamle" bølger gjorde sjøen noe rotete i Værla. Veldig lite mennesker ute langs strendene, de var kanskje ute og gjorde "lørdagshandelen". Ved Stalsberget var sjøen, som alltid når vinden kommer fra syd-øst, tung og rotete, så jeg valgte å gå litt lenger ut fra land. Sjøen roet seg betydelig mot Gullholmsundet, og rundt Hesteberget inn mot Tronvik lå sjøen nesten som et speil. Tittet litt på den gamle torpedostasjonen, og padlet deretter samme vei tilbake. Kanalen var fri for is, så det ble en sjarmøretappe denne gangen. Total padlestrekning ble 19 km.
Padlerute 18.mars 2006
Padlerute 18.mars 2006
Bastøfergen utenfor Roligbukt
Ved Roligbukt
Refsnes rett fram
Blokkene på Refsnes og
torpedostasjonen rett fram
Godt de ikke skyter lenger
Midt i torpedobanen
Torpedostasjonen står fint
Sett fra øst
Skjellene trives
Betongen smuldrer
Rambergnebba i det fjerne
Utsikt mot Ramberg
To fiskere på Hesteberget ved Tronvik
Hesteberget, fin fiskeplass
Sjøen har roet seg utenfor Stalsberget
Ved Stalsberget. Sjøen har roet seg
Blikk stille i kanalen
Kanalen sett fra nord
12.mars 2006
Endelig klarte jeg å komme meg ut i kajakken. Det var 195 dager siden sist, noe sykdom og annen elendighet får ta skylden for. Men nå er jeg altså i gang igjen. Ikke noen kjempetur denne gangen, kun 14,6 km ved søndre Jeløy utenfor Moss. Padlemusklene glimret med sitt fravær, og det var greit at turen ikke var lengre. Vakkert vær, rolige vindforhold og masse mennesker som gikk tur langs strendene både på ski og til bens.
Gullholmen utenfor Jeløya ved Moss
Gullholmen
Kart over padleruta denne dagen
Padlerute 12.mars 2006
Ingen sjarmøretappe gjennom kanalen i dag
Drivis i kanalen, sett fra syd

Tilbake til Startsiden

Tilbake til tursiden