På tur i Egypt, en reise i tid og kultur
14.mars til 28.mars 2005

Du kan laste ned beretningen som acrobat-fil til din egen maskin ved å høyreklikke på linken under her og velge "Lagre fil som". Filen inneholder tekst og bilder og er på 4,5 MB.
http://www.trekajakk.com/
Egypt/Egyptreisebeskrivelse.pdf

Innledning
"Bakshish, bakshish"... Mannen løftet fingrene til munnen som om han spiste, så svært bedrøvet ut og tilføyde "Five children" mens han rakte fram den andre hånden. Den mørke huden, den brede, lange og krokete nesen samt de kraftige leppene antydet både nubisk, arabisk og gresk-romersk avstamning. Han snakket lavt, vel vitende om turistpolitiets tilstedeværelse, og at trakassering av turister ble ikke sett på med blide øyne. Forestillingen var god, men vi hadde sett den så ofte at den ikke lenger gjorde noe inntrykk. Drikkepengesystemet er riktignok det egyptiske samfunnets måte å hjelpe dem som ikke er så bemidlede, men i turistområdene får det karakter av lettvint inntekt. Det skjønte vi da en av de som tigde ikke var fornøyd med 3 egyptiske pund, men heller ville ha US dollar eller Euro. Hadde nøden vært så stor som forestillingen antydet, ville enhver donasjon blitt mottatt med takk, men det var altså ikke tilfellet.

Planleggingen av turen til Egypt startet mange måneder før denne hendelsen. Nils og Tom hadde i flere år snakket om å reise til steder med gammel historie og imponerende arkitektur, men først i 2004 utkrystalliserte det seg et ønske om å reise til og i Egypt. Etter hvert som mulighetene og informasjonen ble samlet inn, meldte også damene seg inn i planene.

Egypt Reiser (www.egyptreiser.no) ble valgt som turoperatør. Vi ville være borte i 15 dager (man 14.mars t.o.m. man 28.mars 2005), 1.klasse, 2 dobbeltrom, Nilencruise + besøk i Kairo, Alexandria, Abu Simbel, Sharm El Sheik og Mosefjellet på Sinaihalvøya.
Turen ble en flott, men til dels anstrengende opplevelse! Vi hadde hellet på vår side, stort sett alle endringer gikk i vår favør, og vi sitter igjen med utrolig mange inntrykk fra et kontrastfylt land med en lang og komplisert historie. Vi rakk til og med å bli litt bortskjemte av all velvilligheten og svaret "no problem" hver gang vi spurte om noe.

Her følger vår beretning, og vi håper du finner den underholdende og interessant. Kanskje plukker du også opp noen nyttige tips underveis som du kan bruke hvis du skal til Egypt. Om vi anbefaler turen? Ja, så absolutt, den var verdt hver krone!

     
  Til Hovedsiden Neste side