På tur i Egypt, en reise i tid og kultur
Dag 15

Du kan laste ned beretningen som acrobat-fil til din egen maskin ved å høyreklikke på linken under her og velge "Lagre fil som". Filen inneholder tekst og bilder og er på 4,5 MB.
http://www.trekajakk.com/
Egypt/Egyptreisebeskrivelse.pdf

Dag 15, mandag 28.mars, hjemreise og hjemkomst, 2.påskedag.
Så var tiden inne.. Klokken var 00.30 og vi skulle hjem. Turen ut til flyplassen gikk fort, for det var ingen trafikk. Innsjekking av bagasje etc. var også fort overstått, og dermed var det bare å vente på flyavgangen. Noen gjorde seg klar til å stille klokken en time tilbake, men så kom vi på at det nå var sommertid i Norge og at klokken var den samme hjemme som i Egypt. Hjemreisen gikk relativt kjapt, de fleste dormet og slappet av. Da vi nærmet oss Gardermoen var det rart å se at det fortsatt lå snø her hjemme etter all den varmen vi hadde hatt i Egypt. Da vi var vel inne på flyplassen var det to ting som vi bare måtte ha; VG og skikkelig pølse. Ååhh, pølsa var nydelig, men VG-nyhetene var like intetsigende som alltid. Flybussen var presis og turen til Moss var fort overstått. I Moss stod Tom Jørgen og ventet med bilen, og under over alle under, alt hadde gått bra, huset stod og alt var som det skulle være. Nils og Minna lastet over i bilen til Nils og kjørte til Fredrikstad, mens vi pakket ut og kom langsom til hektene ved å være hjemme igjen…

Etterord.
Det var en flott ferie, og vi hadde de aller fleste hendelsene på vår side. I ettertid kan man alltids tenke over noe man skulle ha gjort annerledes eller vært med på i tillegg, men det får være til en annen gang.

Hva savnet vi? Ikke mye, men Tom har en liten liste:
En fot-tur fra Hatshepsuts tempel over fjellet til Kongenes dal (ca. 1 times tur).
Litt bedre tid i Kongenes dal.
Å se Karnak-tempelet om dagen.
En tur på Elefantine-øya ved Aswan.
Det Nubiske muséet i Aswan.
Flere fot-turer i Luxors handlegater med egen guide.
Fot-turer i Kairo med guide.
En tur til opp på Mosesfjellet. Vi gikk ikke de siste 20 meterne opp og over toppen, og gikk dermed glipp av det lille kapellet på toppen.
Gå de 3500 trappetrinnene ned fra Mosefjellet (krever gode knær).
Snorkletur og/eller tur med glassbunnbåt i Rødehavet.

Jeg tror jamen jeg må ta en tur til….

Takk for følget.

Forrige side Til Hovedsiden