Rundt Tjärnö og litt til 15.august 2006
Klikk på bildene for forstørrrelser

Tilbake til Startsiden

Tilbake til tursiden

Hadde planer om å padle på Kosterøyene noen dager, og denne turen var kun en rekognosering på utskipningsplasser samt at jeg ville padle litt rundt i farvannet syd for Strømstad. Saltö så ut som et fint sted å starte fra, men parkeringen lå langt fra vannet. På Tjärnö var det flere muligheter, spesiellt på campingplassene, men jeg falt fullstendig for en liten vik midt mellom N.Öddö og S.Öddö, Ramnekroken. Der lå det en liten gresskledt parkeringsplass helt ned til vannet. Riktignok sto det navneskilt på de fleste plassene, men det var plass til noen få biler i tillegg.
Padlerute 15.august 2006
Padlerute 15.august 2006
Fin rogn på Saltö
Fin rogn på Saltö
Lettvint utsettining
Enkel utsetting i Ramnekroken
Kursen ble lagt nordover mot Styrsö. Det var noen få småbåter ute, ellers lite folk å se. På nordsiden av Styrsö ligger det en offentlig badeplass, Styrsö Havsbad. Her var det noen mennesker, men det var tydelig slutt på sesongen. Det var omtrent vindstille, og vest for Styrsö lå Kosterøyene og dormet forlokkende i solen. Det er ikke lange biten over Kosterfjorden fra Saltö, men vind og tidevannsstrømmer kan gjøre denne fjorden til et lumskt farvann. Denne dagen var det nesten speilblankt, og mens jeg satt og tittet sydover så jeg to kajakker krysse fra Saltö til Bratteskär på under 20 minutter. Velger man å krysse på det korteste strekket mellom to holmer tar kryssingen maks 15 minutter. Dette lovet godt for Kosterturen.
Styrsö Havsbad
Styrsö Havsbad
Sandefjord - Strømstadferga
Sandefjord - Strømstdferga
Katamaranen Kostervåg på vei til Koster
Kostervåg på vei til Koster
Skarveholme
Masse skarv
Brua mellom Tjärnö og Saltö
Brua fra Tjärnö til Saltö
Kommer jeg igjennom her?
Hmm...
Jeg ville padle rundt Tjärnö, så kursen ble lagt inn mellom Saltö og Tjärnö. Her begynte det å bli grunt, men tidevannet hadde stort sett laget en renne hvor det var litt dypere. Det var ikke like lett å treffe denne renna bestandig, men det gikk på et vis. Inne i Nappstadsundet traff jeg på to godt voksne karer i kajakk. De hadde padlet fra Halden og skulle hjem til Hunnebostrand. De synes kajakken min var fin, og så var vi i gang med byggeprat. To trivelige karer som tok livet med ro.
Detta går bra..
Dette går bra..
Brua mellom Tjärnö og Söndre Öddö
Brua fra S. Öddö til Tjärnö
Svenslt båthus
Båthus

Jeg padlet langs Tjärnö inn i sundet mellom Gullnäset og Tjärnö. Der var det veldig grunt, og bunnen var svart illeluktende leire. Ved lavvann er det nok ikke mulig å komme fram her, men nå gikk det akkurat. Ved enden av sundet dukket det opp en kryssende vei med to betongrør igjennom. Jeg forberedte meg på å bære kajakken over, men rørene var så store at jeg tok sjansen på å dra meg igjennom. Vannet rant min vei, og ved å legge meg framover mot dekket med åra ved siden av kajakken gikk det akkurat.

På kartet ser det ut som om det er to bruer fra S.Öddö til Tjärnö, så jeg bestemte meg for å padle igjennom det jeg tenkte var brua nærmest S.Öddö. Det viste seg at kartet var litt misvisende, så jeg havnet oppe ved brua mellom Daftö og S.Öddö i stedet. Ja, ja, en liten omvei ble det jo, men det gjorde ingenting. Jeg hadde ikke spist noe denne dagen, og nå merket jeg at kroppen synes det var nok. Ikke lenge etter var jeg ved bilen igjen, og alt var såre vel. Et fint farvann å padle i. Totalt ble det padlet 22,8 km på denne turen.

Uff, jeg har padlet feil. Brua fra Daftö til söndr Öddö
Har padlet feil..
Takk for denne gang, vi sees kanskje senere?

Tilbake til Startsiden

Tilbake til tursiden