Solli - Moss 19 og 20 august 2005
Padlerute 61,5 km variert padling
Klikk på bildene for å se forstørrelser

Tilbake til Startsiden

Tilbake til tursiden

Her er vi i gang igjen..
Håkon fikk plutselig et anfall av padlelyst og ringte opp Tom: "Duhh.. den derre turen fra 'By the Way' på E6 ved Solli, skal vi ta den i morgen"? Tom var øyeblikkerlig klar som et egg. Selvfølgelig skulle vi ta den turen... Tom hadde ventet på dette siden 2002, etter at Tom og Geir hadde padlet fra Solli til Hankø. (Et bilde fra den turen her..)

Fredags ettermiddag lå kajakkene klare på Solli. Håkons kone, Anne, hadde sagt seg villig til å sørge for transport, så det var bare for padlegutta å komme seg av gårde. Skinnerflo lå stille og blank i sola mens øyenstikkerne og libellene fartet elegant omkring på jakt etter flygende småkryp. Klokken var nærmere halv fem før gutta kom seg av gårde med Lyngholmen ved Hankø som overnattingsmål.


Vestover Skinnerflo

Snart klar

Siste tilpassing

Han vinket farvel til sin kjære..

Tungt lastet?

Vi er i gang..
Det er fredelig på Skinnerflo og Seutelva. Egentlig litt rart, for det er veier og bosetting overalt , men det er nesten ikke merkbart på elva. Det er rikt planteliv og dyreliv her for den som er villig til å se etter, og har øynene åpne.

Inn ved Ørmenneset

Tett..

Ved Ravneberget

Høyum bru

Vannlilje

Seutbrua
Etter å ha passert Seutbrua helt nede ved Fredrikstad bar det ut i litt urolige strømmer fra Vesterelva. Det var en fin fredags ettermiddag, og fjorden lå speilblank og stille. Helgeutfarten var stor, det myldret av store og små båter, for det gjaldt å passe på mens man har sommeren her...

Strømtangen fyr i det fjerne

Bak Strømtangen fyr
Kvelden nærmet seg raskt da vi padlet mot Strømtangen fyr. I sundet bak fyret kokte det med sild, og det var et heftig etegilde der nede i dypet. Noen plastmonstre med feststemte mennesker raste forbi som om de skulle ha stjålet båtene, og Håkon repliserte tørt: "Jeg håper jeg aldri får det SÅ travelt.. De kan umulig like seg på sjøen...". Da bukta på Lyngholmen dukket opp foran kajakkbaugene sank solen ned i havet i et fargesprakende lysshow ingen festarrangør kunne etterligne, og roen senket seg over hele området.
Vi landet på det sedvanlige stedet innerst i bukta og gikk opp til vår "faste" teltplass. Den var ledig, og jamen hadde det ikke dukket opp et bord med krakker her siden sist. Bagasjen ble hentet, teltene ble reist, soveplassene klargjort og så var alt klart for kveldsmat. Det stod pannekaker med rømme og jordbærsyltetøy på menyen, og jamen dukket det ikke opp noen store grillpølser med ost også. En liten øl og kaffe rundet av det hele. Livet var bare herlig !!

Kveldsmat

Stemningsfullt


Etter maten kom trøttheten sigende, og ikke lenge etterpå hørtes en lav dur fra teltene. Kombinasjonen av rolig padling, frisk sjøluft og god mat er en uslåelig sovemedisin som bringer fram masse "godlyder" utover natta. At man må ut og lufte litt uti de små timer hører med, og det gjør ingenting at månen og stjernene danner tak mens fyrlykta på Struten fyr blinker i sørvest.


På land, Lyngholmen

Morgen i havna på Lyngholmen

Leiren om morgenen
Tom våknet tidlig og tok seg en runde på den nordlige delen av Lyngholmen. Håkon våknet etter hvert, og det ble en stille frokost i strålende sol og vindstille. Deretter var det rydding og klargjøring, og som vanlig kunne ingen se at vi hadde vært der da vi forlot havna. Tenk om alle som bruker naturen kunne gjøre det samme... Det hadde vært vidunderlig...

Videre...
Ferden fortsatte nordover mot Hankø, og vi valgte yttersiden denne gangen ettersom været var så flott. Det ble en slapp padling, for temperaturen steg til godt over 25 grader, noe som førte til lett dehydrering og tam muskulatur. Hankø kom og gikk, Risholmen likeså. Rauersundet og Engalsvik ble lagt bak oss, og vi bestemte oss for å ta en enkel lunsj på Rødskjær med Mr. Lee før vi krysset Kurefjorden.

Engalsvik

Rast på Rødskjær

Klar for landing på Rødskjær

Hva skuer mitt øye blå..

Sjøen var uvanlig blank, selv hekkbølgene etter plastmonsterne var runde i formen. Danmarken ved Larkollen, Rørvikbukta, Kollen, Evjesund, Årefjorden, Fuglevik og Revlingen ség langsomt bak oss. Den slappe padlingen fortsatte helt fram til stranda på Søly på Jeløya. Anne dukket opp for å frakte Tom til Våler før de to reiste hjem til seg selv. Varmen og væsketapet hadde gjort Håkon særdeles matt i kroppen, så han måtte ha seg etpar timer på øret da han kom hjem. Tom holdt seg oppe til middagen var fortært, men da måtte han også over ende.

Men begge var enige om at det hadde vært en fin tur... :-))


Kajakker på stein

Mr. Lee til lunsj

Jeløy

Endepunkt Søly på Jeløy

Til venstre kan du se kartruten som ble padlet. Hvis du klikker på bildene får du opp etpar store kart. For å se disse i full størrelse må du kanskje holde musepekeren på dem etter åpningen og klikke på maksimér-symbolet.

Takk for følget denne gangen også, så sees vi kanskje en annen gang?

Vennlig hilsen Tom

Klikk for STORT kart
Solli - Lyngholmen
Klikk for STORT kart
Lyngholmen - Moss

Tilbake til Startsiden

Tilbake til tursiden