Moss - Såna - Moss 32,6 km
2.august 2005

Klikk på bildene for å se forstørrelser

Tilbake til Startsiden

Tilbake til tursiden

Sommerferien gikk mot slutten, og Tom hadde ikke på langt nær fått padlet så mye som han ønsket. Halsbetennelse og dårlig vær fikk ta litt av den skylden, men i sin nød ringte han opp Håkon og skrek ut sin fortvilelse... Håkon hadde egentlig tenkt å male på huset, men skjønte hvor ille det var og sa seg straks villig til å være med på tur. (Det var kjempevanskelig å få Håkon til å velge padling framfor å male hus.. jaaada...) De ble enige om å ta en tur neste dag.

Så ille var det at Tom klarte å ta Håkon på senga da han ringte opp og sa han var klar for padling på morgenkvisten.. Og DET er ikke noe som skjer mer enn 1 gang hvert jubelår..

Omsider ble kajakkene lagt ut fra stranda ved Fiske båthavn. Overskyet, men behagelig temperatur. Turen gikk gjennom den folketomme Kanalen og inn i Mossesundet. Utløpet av Mosseelva måtte inspiserer, og det var intet lekkert syn. Algene fra Vansjø gjorde vannet heller meget uappetittelig, så vi dro kjapt ut igjen og fortsatte nordover.

Petterson AS og Moss Aktiemøller ble passert. I sundet innenfor Kulpeholmen lå "Båthuset" til ankers. Et flott hus på kjøl, men en nokså rotløs tilværelse vil vi tro...

Båthuset på vei mot Hurum.
Ferden gikk videre forbi Brevikbukta, gjennom Sauholmsundet og inn mot Sonskilen. Her gjorde vi en liten runde før vi satte kursen oppover Såna mot Hølen..

Opp Såna
Fra munningen i Son havn og til stryket ved Hølen er det 2,6 km i rolige omgivelser. Man kan padle akkurat under E-6 og jernbanen før det er stopp. Bidet til høyre er et utsnitt av bildet lengst til høyre. Bilder kan lyve, ingen tvil om det.

Idyllisk?

Ikke fullt så idyllisk?

Hit, men ikke lenger..

E-6 i bakgrunnen

Oversikt endepunkt

Nedover igjen

Toget kommer
På vei ned igjen kom toget, snakk om "urban" padling. Tom skremte opp en gjedde som dusjet ham kraftig da han skulle padle nedover igjen. Det er ike godt å si hvem som skvatt mest, Tom eller gjedda....

Vi støtte på to kajakker og to kanoer med hyggelige mennesker ombord på veien ned elva igjen. De synes vi hadde noen flotte kajakker, og det er jo sant.. :-))

Nede ved havna stod en kar i en tresnekke. Han synes også vi hadde noen flotte farkoster, og vi ble liggende å snakke litt med ham før vi loffet ut av havna og sørover mot Gjøva.


Sildrebekk

Uredde ender
Det hadde begynt å blåse en god del fra nord-vest, så det bølget litt på veien inn mot Gjøva. Vi fant en lun plass litt opp fra vannet og inntok en lettere lunsj.

På land på Gjøva

Tradisjonell pause
Etter pausen blåste det kraftig fra nord-vest, så vi smatt over sundet og inn i le av Jeløya. Deretter fulgte vi landet ganske tett sørover. Da vi nærmet oss Kippenes snudde vinden helt om og begynte å blåse kraftig fra syd/syd-vest. Dermed ble det den seige motvindspadlingen ned mot Kanalen igjen som så ofte før. Til alt overmål gikk strømmen nordover i Kanalen, så det ble en liten styrkeprøve å komme igjennom. Ute av Kanalen blåste det så kraftig fra syd at noen landing på Fiskestranda var utenkelig. Da var det å snike seg i le av moloen og gå i land på Sjøbadet. Dermed var nok en padletur over, og som vanlig... "alle var enige om at det hadde vært en fin tur.."
Takk for følget, vi sees kanskje en annen gang?

Videre, videre..

Tilbake til Startsiden

Tilbake til tursiden