Overnatting på Lyngholmen 6-7 september 2003
Klikk på bildene for forstørrelser.

Tilbake til Startsiden

Tilbake til tursiden

Håkon Olsen og jeg møttes ute hos Geir Anthonsen i Larkollen lørdag 6 september 2003 kl 10.00 for å legge ut på en overnattingstur til Lyngholmen. Vi la ut fra Husebukta (den heter det på sjøkartet) og la i vei over Kurefjorden og Krogstadfjorden mot Rødskjær.
En liten pause
På Rødskjær fant Håkon fine blåskjell. Han spiser blåskjell rett fra havet og synes det er nydelig.. Ja, ja, hver sin lyst.
Padlet videre sydover Rauerfjorden forbi Risholmen, på vestsiden av Hankø til Gåseskjæra. Håkon ville i land her for å lete etter gåsefjær/svanefjær til styrefjær for piler, men vi fant ingen.

Geir på Rødskjær

Blåskjellene er nyyydelige !!

Gåseskjæra

Lur på Gåseskjæra (full str.)

Fjærjakt (full str.)


Utpakking på Lyngholmen

Vinden frisknet litt på , men ikke noe alvorlig. Padlet videre forbi Garnholmen og Merrapanna og ned til Lyngholmen.Padlet inn i vika fra nord og helt inn på den "vanlige" landingsplassen. Vi bar opp pikk og pakk og en kvart favn med ved (ok, ikke fullt så mye da, men det føltes slik.)

I sikkerhet på land

Leiren etableres

Snart mat
Etablerte leir på toppen. Gapahuk av presenning og teltstenger var enkelt å sette opp og gav rimelig ly. Maten smakte godt. Vi tok en runde på øya for å se etter fjær igjen, men fant ikke noe brukbart.

Derimot fant Håkon en masse svalestjertlarver, noe som fikk ham til å bli middels ekstatisk. Vi forstod at svalestjertsommerfugl (Papilio Machaon) var noe han manglet i samlingen sin. Det er helt klart at det blir flere turer på Håkon til Lyngholmen..Tom gikk for å prøve fiskelykken mens Geir og Håkon fyrte opp et bål. Fisken var snill (den bet ikke), og mens natten falt på grillet vi pølser i massevis på bålet.


Håkon har funnet 50 svalestjert-larver

Slik ser den ut, svalestjert-larven.

Uh! Morgenstund har hva, sa du?
Det ble en urolig natt.. Vinden frisknet på, og plastikken stod og slo i kastene. Noen regndråper kom det også, men ikke noe å bry seg om. Utpå natten senket vi høyden på stengene for å hindre regnet å slå inn på soveposene. Da morgenen kom var det i grunnen greit å stå opp.

Ikke helt våken.
Frokosten var kjapt unnagjort, og vi brøt leir like etterpå.

Leiren brytes

Det hadde tydeligvis blåst kraftig i Skagerak, for store dønninger kom rullende inn fra sydvest. Samtidig begynte det å regne og blåse fra sydøst. Vi skulle altså mot nord og fikk dermed dønninger og bølger skrått inn bakfra fra to sider. Ikke helt optimalt, men det gikk bra. Vi padlet inn til Merrapanna og gjennom Hankøsundet, på innsiden av Risholmen, rundt Smaugstangen, nordover Rauersundet og rimelig rett tilbake til utgangspunktet vårt i Larkollen. Håkon, i sin Guillemot Expedition Single, satte opp farten for å mestre forholdene på sin måte, mens Geir og jeg bremset ned for å takle dem på vår måte. Vi kom inn til land samtidig som Håkon kom tilbake med bilen etter å ha hentet den i gården hos Geir. Vi var fullstendig gjennomvåte, og da mener jeg fullstendig. Regnjakken min var suveren til å holde vannet på innsiden mot kroppen, de to andre hadde ikke brydd seg med å ta dem på en gang.

Turen begynte bra, men avslutningen kunne så absolutt vært bedre. På grunn av været orket vi ikke å kosepadle innom forskjellige steder, og turen ble noe amputert av den grunn. Totalt padlet distanse ble 39 km.

Vi får gjøre et forsøk en annen gang.

Tilbake til Startsiden

Tilbake til tursiden